Informatie over de kat

Vereniging Kattenzorg Dordrecht e.o.

Wanneer de winterse buien beginnen, zoeken (buiten)katten en kleine wilde dieren naar warme plekjes waar zij kunnen schuilen voor het weer. Een geparkeerde auto met een warme motor is voor deze verkleumde dieren een heel goede schuilplaats.

Het is aan te raden om, voordat u de motor start, eerst even te kijken of er geen dier onder de motorkap is gekropen.

Elk jaar weer raken katten zwaar gewond of worden gedood tijdens het starten van auto’s terwijl zij onder de motorkap schuilen.
Automotoren zijn een heerlijk warm schuilplaatsje voor een kat.
Wanneer zij onder de motorkap gaan net nadat u de auto hebt geparkeerd, dan is het er lekker warm en zitten ze uit de wind en de regen/sneeuw.

Aan te raden is even onder de motorkap te kijken of erop te trommelen en te luisteren of u iets hoort voordat u de motor start. Dit is om een slapende kat de kans te geven om wakker te worden en te vluchten. Het is ook een goed idee om even te toeteren voor het geval er een ander diertje zich daar heeft verstopt. Kittens, katten en andere kleine dieren verstoppen zich ook regelmatig in één van de wielkasten van de auto.


Ook met goed weer verstoppen dieren zich onder de motorkap van een auto. Dit om te ontsnappen als ze worden opgejaagd. Wanneer u uw auto start en een vreemd geluid hoort of u ruikt een raar luchtje (verschroeid haar) zet dan de motor uit en kijk eerst onder de motorkap. Wanneer u de motor probeert te starten, maar deze wil niet draaien, dan kan dat ook betekenen dat er een dier inzit.
Mocht u een kat of een ander diertje onder uw motorkap vinden, wees dan heel voorzichtig met het dier eruit halen. Waarschuw de dierenambulance bij gewonde dieren.

Zij weten hoe te handelen, zodat de kat maar ook u niet (verder) gewond raakt.

Yvonne
PS: Voor verdere informatie kunt u kijken bij de Sophia Vereeniging: wintertips voor huisdieren.

7389CC40 4EE7 480F B550 7400137909A3