Informatie over de kat

Vereniging Kattenzorg Dordrecht e.o.

Een handleiding voor je kat nodig? Lees hier tips over de kat met betrekking tot o.a. badkamers, deuren, stoelen en kleden, hulp bieden en de kattenbak.

Badkamers

badkamerVergezel de gasten altijd naar de badkamer. Het is niet nodig om iets speciaals te doen. Gewoon zitten en staren. 

Deuren

Accepteer niet dat er deuren gesloten zijn, in geen enkele kamer. Ga om een deur open te krijgen op je achterpoten staan en bons erop met je voorpoten. Als de deur eenmaal open is, hoef je er niet perse door te gaan. Als je een buitendeur op deze wijze open hebt gekregen, blijf dan op de drempel staan denken aan duizend dingen. Dit is vooral belangrijk als het erg koud weer is, het regent of sneeuwt of wanneer het muggenseizoen is.

Stoelen en kleden

Als je moet overgeven, zoek dan snel een stoel op. Als het je niet op tijd lukt, is een oosters tapijt ook goed. Als er geen oosters tapijt is, is hoogpolig ook goed. Als je braakt, zorg dan dat je achterwaarts loopt, zodat het zo lang wordt als een blote mensenvoet.

Hulp bieden

Als een van je mensen ergens mee bezig is en de ander doet niets, blijf dan bij degene die het druk heeft. Dit heet 'helpen'. De volgende regels zijn daarop van toepassing:

  • Als je toezicht hebt bij het koken, ga dan vlak achter de linker hiel van de kok zitten. Je bent dan zo goed als onzichtbaar en loopt de meeste kans dat ze op je stappen waarna je wordt opgepakt en getroost.
  • Ga bij degene die een boek lezen vlak onder de kin liggen, tussen de ogen en het boek, tenzij je dwars over het boek zelf kunt gaan liggen.
  • Ga zodanig op papierwerk liggen dat je zoveel mogelijk van het werk bedekt. Doe alsof je slaapt, maar rek je af en toe uit en sla dan naar potlood of pen.
  • Als een mens de krant voor zich houdt, spring dan van achteren op de krant. Mensen vinden het enig op die manier verrast te worden.
  • Als een mens achter de computer zit te werken, spring dan op het bureau, loop over het toetsenbord, sla naar het muispijltje op het scherm, ga dan op de schoot van je mens liggen en help met het typewerk.

Lopen

Duik snel en zo vaak en dicht als mogelijk is voor je mens op, in het bijzonder op stoelen, wanneer ze iets in hun armen hebben, in het donker en als ze 's morgens opstaan. Dit zal ze helpen bij hun coördinatievaardigheden.

pckatBedtijd

Ga 's nachts altijd op je mens liggen slapen, zodat deze zich niet bewegen kan.

Kattenbak

Als je een kattenbak gebruikt, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk grit schept als mogelijk is.
Mensen houden er erg van om de steentjes tussen hun tenen te voelen.

Tenslotte

Verstop je af en toe op een plaats waar de mensen je niet kunnen vinden. Kom onder geen enkele voorwaarde tevoorschijn in de volgende drie tot vier uur. Dit maakt dat de mensen in paniek raken (waar ze dol op zijn) omdat ze denken dat je bent weggelopen of weggeraakt. Als je tevoorschijn komt zullen ze je met liefde en kussen overdekken en je krijgt waarschijnlijk een traktatie.