Wat doet Vereniging Kattenzorg?

Vereniging Kattenzorg Dordrecht e.o.

De Vereniging Kattenzorg Dordrecht e.o. kan ook bemiddelen bij het herplaatsen van uw kat(ten).

Hoewel u dat niet wenst kan het voorkomen dat u door bepaalde omstandigheden een nieuw thuis moet gaan zoeken en dat u niet meer voor uw kat(ten) kunt zorgen.

Op basis van de door u verstrekte informatie wordt uw kat met foto en karakterbeschrijving op de lijst van de te bemiddelen katten en op social media van de Vereniging Kattenzorg geplaatst. 

Daarnaast is nodig het medisch paspoort i.v.m. o.a. vaccinaties, gezondheidsverklaring, en bewijs van eigendom. Is de kat(ten) niet gevaccineerd dan dient dit alsnog te gebeuren voordat de kat(ten) herplaatst kan/kunnen worden.

Indien de kat gechipt is ook het chipnummer en waar dit is geregistreerd. De Vereniging Kattenzorg zal voor overschrijving zorg dragen.

Bij een reactie brengen we de eigenaar en geïnteresseerde in contact met elkaar, zodat men met elkaar en de kat(ten) kan kennismaken.

Uit ervaring weten wij dat oudere katten moeilijk te bemiddelen zijn. In samenspraak met Louterbloemen hebben wij besloten om katten boven de 13 niet te bemiddelen, maar door te verwijzen naar Louterbloemen.
Dit omdat het laagdrempelig is, mensen kunnen makkelijker langskomen om de katten te zien en uiteraard hopelijk verliefd te worden. Omdat wij op afspraak werken is bij ons de drempel mogelijk toch wat hoger, iets wat wij een toch al oudere kat niet toewensen. Mocht u dus bewust op zoek zijn naar een oudere kat of een oudere kat ter bemiddeling wil stellen, dan verwijzen wij u graag naar Louterbloemen. 

In principe blijft uw kat bij u thuis tot er een ander thuis voor hem/haar is gevonden. Indien dit echt niet mogelijk is zal de Vereniging Kattenzorg zoeken naar tijdelijke huisvesting. Ook dan dient hetgeen overlegd te worden wat hierboven wordt genoemd.

Voor huisvesting en voeding wordt (naast afstandsbedrag) een kleine vergoeding à € 3,00 per 1e kat en de volgende kat(ten) € 1,00 per dag berekend met een maximum van 30 dagen.

Indien de kat(ten) dan nog niet herplaatst zijn, dan neemt de Vereniging Kattenzorg deze kosten verder voor haar rekening.

Na herplaatsing zal na enkele weken contact worden gezocht met de nieuwe eigenaar voor terugkoppeling over de plaatsing, hoe het nu gaat met de kat en of er nog vragen zijn.

Deze bemiddeling geldt voor Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht.

U kunt hiervoor contact opnemen met:

Marian van der Linden
  06 - 29235917 of 078 - 6179263
  contactformulier

 

De Vereniging Kattenzorg vraagt een kleine bijdrage voor bemiddeling:

Afstand kat/ opvang door Vereniging Kattenzorg Dordrecht eo:

 voor leden:               € 72,50*
 voor niet-leden:     € 90,00*

* Hier kunnen kosten bijkomen wanneer uw kat niet gevaccineerd of geneutraliseerd of gechipt is, voor de bedragen daarvan zie onderstaande tabel.

Katten die bemiddeld worden vanuit thuis situatie:

Leden:  € 35,00
Niet-leden: € 52,50
Indien niet gevaccineerd:  € 42,50

Indien niet geneutraliseerd: 

€ 65,00

Indien niet gechipt:                 € 27,95              


Adoptie kat :

 Kitten/ junior tot 9 maanden: € 130,00
 Volwassen vanaf 9 maanden t/m 9 jaar:  € 110,00
 Senioren vanaf 9 jaar en ouder:  € 85,00

 

Leden krijgen €  17,50 korting

Extra giften zijn dan ook altijd van harte welkom.

Mocht u zelf geen vervoer hebben dan kunt u dit overleggen met Marian van der Linden.

Voor afstand en aanschaf maken wij gebruik van een contract waarin is opgenomen dat de kat een gezondheidsverklaring (paspoort) dient te hebben en is gevaccineerd.

Download formulieren

Overzicht te bemiddelen katten

Klik hier voor een actueel overzicht van bemiddeling.

 

juliska