Informatie over de kat

Vereniging Kattenzorg Dordrecht e.o.

Op maandag 25 september 2017 werd er voor vrijwilligers en leden van de Vereniging Kattenzorg Dordrecht e.o. een lezing gehouden door dierenarts Irene van Dijl.

Deze lezing is voor iedereen interessant genoeg om hier een avond voor vrij te maken. Het zal geen saai verhaal worden. Het wordt opgeluisterd met een power-point-presentatie. U zult veel leren/

 

 

EHBO voor de kat

 De bijeenkomst over EHBO bij gezelschapsdieren vond plaats in De Ontmoetingskerk, Slangenburg 3, 3328 DN Dordrecht. Aanvang 19.30 uur. De ingang is aan de kant van het Lunenburg-plein bij het eindpunt lijn 5 en 7 van de bushaltes. Reken erop dat de lezing 1,5 uur in beslag neemt.

Voor de leden en vrijwilligers van de Vereniging Kattenzorg is de toegang gratis.

Hieronder het interview van RTV Dordrecht met Yvonne Brienen-Van Kerchove.

Een terugblik op deze avond

Om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te geven dit bij te wonen konden ook de leden van de Vereniging Kattenzorg Dordrecht e.o. en andere geïnteresseerden zich hiervoor inschrijven met als resultaat dat er 43 mensen hier naartoe zijn gekomen. Een mooie opkomst. De bijeenkomst was dit jaar in de Ontmoetingskerk te Sterrenburg.

Zoals altijd heeft Irene er weer veel tijd en voorbereiding in gestoken om de aanwezigen zo goed mogelijk voor te lichten. De aanwezigen hebben veel kennis kunnen opsteken.. Evenals voorgaande jaren werd zij geassisteerd door Pipi, één van de katten van Annelies van der Have.

Tijdens de bijeenkomst kwamen de volgende onderwerpen ter sprake: Even voorstellen. Spoedgeval of niet? Wat te doen bij een spoedgeval? Enkele voorbeelden. Transport van patiënten. Kat vasthouden Wonden Bloedingen Vergiftigingen Botbreuken Frustraties van een dierenarts. Handig om te weten.

De aanwezigen gingen met veel informatie naar huis, waarvoor veel dank aan Irene.