Nieuws

Vereniging Kattenzorg Dordrecht e.o.
Categorie: Nieuws

Afscheid van Miny Meuldijk.

Wat heeft Miny allemaal wel voor de Vereniging Kattenzorg gedaan? Dat is heel erg veel. Elke keer wanneer een vrijwilliger een functie neerlegde werd dat opgepakt door Miny. Gewoon omdat er niemand zich meldde om dat te gaan doen. En dat als sinds de begin jarenin 1990. Haar 25-jarig jubileum heeft zij als vrijwilliger bij de Vereniging Kattenzorg Dordrecht meer dan gehaald.

En soms waren het tropenjaren. Dan stond ze er zo goed als alleen voor om het allemaal draaiende te houden.

Een kleine opsomming: redacteur van Poezenpraatjes, Ledenadministratie, Vrijwilligers van de juiste benodigdheden voorzien. Coördinatie vakantiedienst van Ria de Hoogh overnemen wanneer deze uitviel. Bestuurslid. Vele telefoontjes ontvangen en beantwoorden. De functie van voorzitter van de Vereniging Kattenzorgsamen met Marrie Minnebreuker. etc.etc.etc.

Wat betreft Poezenpraatjes. Nu hebben we een Magazine wat met InDesign gemaakt kan worden. Kost nog de nodige tijd, maar in de tijd van Miny moest dat helaas nog anders. Teksten zoeken en tikken, plaatjes plakken tussen de diverse artikelen en dan naar de drukker. Nadat het gedrukt was PP ophalen bij de drukker en dan verzendklaar maken. Dus adresstickers maken, erop plakken en naar de post. Ongetwijfeld ben ik nu iets vergeten, maar het was zeer veel werk. En dan praat ik over wel 1500 exemplaren. (Nu helaas beduidend minder leden.) Ga er maar aanstaan.

En niet te vergeten iedereen achter de vodden te zitten om op tijd hun artikel in te leveren. Wat dat betreft is er nog niet veel veranderd.

Ledenadministratie ook zo’n kort woord voor uitgebreide handelingen. Hier een paar acties: Elk jaar weer de contributiebrief in orde maken, voorzien van adresgegevens in enveloppen doen, dichtplakken en weer naar de post.

Helaas vergaten leden nog wel eens te betalen binnen de gevraagde termijn, dus moest er een 1e en ook nog wel eens een  2e herinnering gezonden worden. En dan heb ik het hier niet een stuk of 100 herinneringen maar echt veel en veel meer.

En wat te denken van alle mutaties die verwerkt moesten worden. Daar gaat ook aardig wat tijd in zitten. Eke keer moest de lijst helemaal bijgewerkt zijn voordat PP eruit kon. 

Voor de vrijwilligers Vrijwilligerspassen aanvragen bij toen nog SSKW (daarna Vrijwilligershuis en SPUI93). Zorgen dat alles juist werd aangeleverd.

Maar daarnaast ook de identiteitsbewijzen voor de vrijwilligers die zij moesten kunnen laten zien wanneer men voor een vakantiedienst werd ingeschakeld

En soms ook overnemen de coördinatie voor de vakantiedienst. Dat werd toen nog door 1 persoon gedaan. Gelukkig kan dit nu over 3 personen worden verdeeld.

De bestuursvergaderingen voorbereiden en voorzitten. Daar kwamen dan de nodige actiepunten weer uit voort.

Daarnaast de vraagbaak m.b.t. zaken van de Vereniging Kattenzorg.

Miny, na al die jaren heb je besloten om je niet meer herkiesbaar te stellen. Heel begrijpelijk hoor maar ik mis het wel hoor.

Je hebt mij steeds met veel geduld aangehoord als er weer eens niet lukte met de computer en ook gewoon omdat ik veel met je kon bespreken. Hoe moeilijk sommige onderwerpen van de gesprekken ook waren aan het eind konden we het wel relativeren of eindigden we met een vrolijk onderwerp.

Wees gerust; je telefoonnummer staat nog in mijn geheugen (hoofd en telefoon) en daar zal ik nog graag gebruik van maken.

Miny heel hartelijk bedankt voor al je inzet voor de Vereniging en voor leden en vrijwilligers.

​​​​​​​​​Yvonne